VATTENMANTLAD braskamin, spisnsats

vattenmantlad,spisinsats
vattenmantlad,spisinsats

Vattenmantlad - en energismart lösning!

En vattenmantlad kamin kan tillsammans med en ackumulatortank stå för hela husets värme och varmvatten. Köp en ackumulatortank som lagrar värme då får du den mest energismarta lösningen. Det som du tjänar på att köpa våra fristående eller inbyggda kaminer med vattenmantel är den optimerade funktionen och kvaliteten. Vattenmantlad kamin kan anslutas till vattentank på minst 250 liter. Du lagrar all energi från kaminen som sen levererar uppvärmning i hela huset och till dusch/bad. Ackumulator tanken gör att du kan växa i den takt du vill. Koppla på andra energikällor som solfångare och värmepump.

En öppen spis med sin knastrande eld och doftande ved är alltid fascinerande och mysigt samtidigt som det ger en hemtrevlig känsla. Öppna spisar och kaminer sprider en härlig värme som passar särskilt under de skandinaviska sommar- och höstkvällarna. Denna typ av eldstad genererar och lagrar mycket värme genom din vattenburen system, strålvärme är endast några kW då resten av värme går till huset, som kännetecknas av behaglig värme känsla i rummet där kaminen är installerat samt ved besparande.

Vi har ett utmärkt utbud av olika modeller av kassetter, insatser och braskaminer med vattenmantel som ger bra effekt och kan designas efter dina behov.

Anlita oss på Karles så hjälper vi dig att hitta rätt kamin och ser till att den installeras på korrekt sätt. Behöver du kanske bygga om din öppna spis eller installera en ny, hjälper vi gärna till! Tänk på att en egendesignad och personlig eldstad i rummet även ger heminredningen ett lyft och tar eldandet till en ny, spännande nivå. Kontakta oss för kostnadsfri offert redan idag info@karles.se

Fördelar med en vattenmantlad kamin:

  • Mycket effektiv och ekonomisk.
  • En kamin som värmer hela huset och vatten.
  • Största delen av energin går till det vattenburna systemet, ACC tank och/eller golvvärme.
  • Minskar energikostnaderna under vintern.
  • Eldas med ved som är fortfarande en billig energikälla.
  • Många olika utförande o effekt som är lätt att hitta just den du behöver.
  • Mysfaktor samt strålvärme. 
e-butik
vattenmantlad,braskamin
vattenmantlad,braskamin