Fördelar med en HETA braskamin

Made in Denmark

Alla braskaminer är designade och tillverkade  i HETAs fabrik i Lemvig, Danmark. HETA är  banbrytande dansk designad kvalitet för alla.

Vi tänker på miljön

HETAs eldstäder och braskaminer är några av de renaste kaminerna i Europa. De har testats enligt de gällande reglerna i Norge, Danmark och Tyskland, samt enligt den nya europeiska standarden.

Garanti för god kvalitet

Alla kaminer kontrolleras innan de  lämnar fabriken. Dessutom får du naturligtvis fem års garanti på din braskamin eller eldstad från HETA.

Lägsta möjliga utsläpp

HETAs helt unika brännkammare 
och luftvägar gör att CO2 och skadliga partiklar  reduceras till ett absolut minimum.

Hög effektivitet

Alla HETAs ugnar har en mycket hög effektivitet,  så du får mycket ut av brasan, och förorenande  gaser förbränns innan de lämnar skorstenen.

Din egen stil

HETAs ugnar tillverkas i svart, matt kvalitetsstål, men du kan också kombinera med keramik i många färger,  täljsten, sandsten eller granit.

Ren stämning och sunt förnuft. Du får allt i en HETA braskamin, eldstad eller massugn, tillverkade i Lemvig i Danmark.

HETA är dansk design och kvalitet, där vi bryr oss om minsta detalj. HETA braskaminer och eldstäder sprider värme i ditt hus, dekorerar ditt hem och skapar stämning ruggiga dagar. När du väljer en braskamin från HETA får du ren stämning, sunt förnuft, dansk design och kvalitet med över 150 års historia.
På fabriken i västjylländska Lemvig tillverkar HETA braskaminer, insatskaminer, pelletskaminer, vattenmantlade kaminer, massugnar och trädgårdskaminer i stål och gjutjärn – hela vägen från idé till färdig produkt.
Vi utvecklar, moderniserar och utvidgar hela tiden vårt enorma sortiment av braskaminer. HETA präglas alltid av hantverksmässiga traditioner och stoltheten i att tillverka sina egna produkter, och det är något som märks på våra innovativa och funktionella braskaminer.
Miljön och vår gemensamma framtid är viktiga för oss. HETA har i många år arbetet intensivt med miljövänlig produktion av rent brännande braskaminer med låg miljöpåverkan.
Alla HETAs ugnar har en imponerande hög effektivitet och är 100 procent täta, så att du får ut mer av din eldning, och förorenande gaser bränns av innan de lämnar skorstenen.
Alla kaminer kontrolleras innan de lämnar fabriken. Dessutom får du hela fem års garanti på din kamin från HETA.

HETA start up guide 

HETA fokuserar starkt på miljön och vår gemensamma framtid. Efter år av intensiv arbete för att producera miljövänliga kaminer med låg miljöpåverkan, har HETA uppnått miljöcertifiering enligt ÖKO ZERT DIN EN ISO 14001. 

HETA KAMINER ÄR CE-GODKÄNDA SAMT CERTIFIERADE ENLIGT ISO ZERT DIN ISO 9001

KLICKA

Gå till webshop

E-BUTIK

Modellerna 800 och 510 har integrerat eldställ bakom nedre luckan.

Kaminerna är utrustade med en rejäl asklåda som rymmer 3 eller 8 liter aska.

Alla HETA kaminer  är förberedda för anslutning av uteluft.

Brännkammaren är försedd med skakroster och botten av gjutjärn.

När du väljer en braskamin från HETA får du dansk design och kvalitet med över 150 års historia.

HETA är ett familjeägt företag som ligger i Lemvig, nära den jylländska västkusten i Danmark. Här utvecklas och tillverkas HETAs braskaminer, från idé till färdig produkt. HETA säljs idag i 22 länder över hela världen.
HETA grundades 1972, och under de första åren drevs verksamheten av Erik Bach. Idag är det sönerna Carsten och Martin Bach som står i spetsen för verksamheten.
De första åren tillverkade företaget varmvattenbehållare, kylanläggningar, tankar till fiskebåtar och foderautomater till lantbruk.
1984 inledde HETA ett samarbete med L. Lange & Co, ett danskt järngjuteri i Svenborg, grundat av Lars Lange, som hade byggt gjutjärnskaminer sedan 1850. Efter ett par år övertog HETA L. Lange & Co:s aktiviteter.
1989 utvecklade HETA den första i en lång rad moderna braskaminer, som blev grundstenen till alla HETAs ugnar idag. Idag levererar HETA också insatskaminer, pelletskaminer, vattenmantlade kaminer, massugnar och trädgårdskaminer till kvalitetsmedvetna kunder inte bara i Danmark, utan i hela världen.

loading...