Om oss

I år 2010  startade vi företaget Karles smidesvaror och kaminer hemma i vårt hus i Älvsered. När verksamheten växte flyttade vi företaget till Fridhemsberg-Ullared, men även där har vi blivit för trångbodda. I Oktober 2016 flyttade vi verksamheten till Överlida, endast 3mil från GekåsUllared.

Vi säljer kaminer av alla slag och vi ordnar givetvis även med monteringen.

Vi erbjuder ett jättestort sortiment av kaminer där alla kan hitta något som passar. Allt från klassiska till moderna utseenden! Vattenmantlade, braskaminer, öppna spisar, spisinsatser och pelletskaminer. Men också lättskötta varianter, som etanolkaminer för vilka det behövs inget tillstånd eller skorsten! Detta alternativet ger folk likadan värme och njutning som en vedeldad öppen spis men utan sot och aska.
Utställningsytan i den nya lokalen är ca.700m2 och kaminerna är trevligt uppställda på ett mysigt, inbjudande och annorlunda sätt.

Vi ser till att det ska likna olika typer av hemmiljöer.


Det finns flera olika utrymmen där ni kan i lugn och ro titta på braskaminer av alla slag, pelletskaminer samt vedkaminer med vattenmantel i det första rummet.

Sedan går man vidare till ett större rum, där man hittar olika slag av kassetterar och insatskaminer, även sådana med vattenmantel.  I det tredje rummet finns skorstensfria etanolspisar.

Där finns även en kaffehörna och ett lekrum för barn.

Alla våra varor är tillverkade i EU-länder med certifikat.

Vi säljer även smidesvaror såsom grindar, räcken och staket finns i standardmodeller, men vi designar även utefter kundens önskemål.