Om oss

I år 2010  startade vi företaget Karles smidesvaror och kaminer hemma i vårt hus i Älvsered. När verksamheten växte flyttade vi företaget till Fridhemsberg-Ullared, men även där har vi blivit för trångbodda.
I Oktober 2016 flyttade vi verksamheten till Överlida, endast 3mil från Ullared.

Vi säljer både kaminer av alla slag och smidesvaror, och vi ordnar givetvis även med monteringen.

Smidesvarorna såsom grindar, räcken och staket finns i standardmodeller, men vi designar även utefter kundens önskemål.
Vi erbjuder ett jättestort sortiment av kaminer där alla kan hitta något som passar. Allt från klassiska till moderna utseenden! Vattenmantlade, braskaminer, öppna spisar, spisinsatser och pelletskaminer. Men också lättskötta varianter, som etanolkaminer för vilka det behövs inget tillstånd eller skorsten! Detta alternativet ger folk likadan värme och njutning som en vedeldad öppen spis men utan sot och aska.
Utställningsytan i den nya lokalen är ca.650m2 och kaminerna är trevligt uppställda på ett mysigt, inbjudande och annorlunda sätt. Vi ser till att det ska likna olika typer av hemmiljöer.
-Det är viktigt för oss att Ni alla som besöker oss känner sig välkomna, oavsett om ni är bara nyfikna eller planerar att köpa.
Det finns flera olika utrymmen där ni kan i lugn och ro titta på braskaminer av alla slag, pelletskaminer samt vedkaminer med vattenmantel i det första rummet. Sedan går man vidare till ett större rum, där man hittar olika slag av kassetterar och insatskaminer, även sådana med vattenmantel.  I det tredje rummet finns skorstensfria etanolspisar.
Där finns även en kaffehörna och ett lekrum för barn.
I mars kommer det även att bli ett vackert utställningsutrymme för smidesvaror och trädgårdsmöbler i det sista rummet, där finns även idag grindar, staket och räcke som visar kvaliteten och möjligheterna så alla är välkomna.

Alla våra varor är tillverkade i EU-länder med certifikat.